IS EEN TUSSENTIJDSE TOETS (TTT) AAN TE RADEN?

Ja. De TTT is een proefexamen op het CBR waarbij je kunt wennen aan het examen en zien hoe je ervoor staat. Je krijgt van de examinator een advies aan welke punten nog gewerkt moet worden en vrijstelling voor de bijzondere manoeuvres als je die voldoende hebt uitgevoerd. Na een TTT ga je met meer vertrouwen en minder zenuwen naar het examen!

MOET IK ANDERE LEERLINGEN OPHALEN EN/OF THUISBRENGEN?

Al is dat bij veel rijscholen de regel, bij mij gebeurt dat in principe niet! Om zoveel mogelijk rendement uit je lessen te halen rijd je rechtstreeks naar het examengebied om daar zoveel mogelijk te oefenen.

GAAT DE INSTRUCTEUR MEE MET HET EXAMEN?

In principe wel, tenzij jij daar bezwaar tegen hebt. Het voordeel van meerijden is dat ik –mocht je onverhoopt gezakt zijn- je wat uitgebreider dan de examinator kan uitleggen wat er fout is gegaan en daar in de volgende lessen extra aandacht aan besteden.

WANNEER KAN IK AFRIJDEN? HOELANG DUURT EEN OPLEIDING?

Uit eigen ervaring en berekeningen van de Bovag en ANWB blijkt dat een gemiddelde rij-opleiding in Nederland ongeveer 40 tot 45 uur in beslag neemt. Dat komt overeen met zo’n 26 tot 30 lessen van 1,5 uur. Heb je meer lessen nodig of minder? Beide is mogelijk, als je maar klaar bent om af te rijden bij het examen.

KAN IK NA HET PAKKET ALTIJD DIRECT AFRIJDEN?

Een beginnende leerling zal vaak een 40- of 45-urig pakket aangeraden worden. Dat pakket is ingeschat na een intest en over het algemeen lukt het in dat aantal uren. Mocht er in de loop van de lessen “vertraging” optreden, bijvoorbeeld door (gebrek aan) verkeersinzicht, kijkgedrag, aandacht verdelen, gevaar herkenning of het toepassen van verkeersregels, dan kan het zijn dat extra lessen noodzakelijk zijn. Dit zal in een vroeg stadium aan je worden doorgegeven. Niets is vervelender dan examen te doen terwijl je er eigenlijk nog niet klaar voor bent! Aan de andere kant komt het ook voor dat ik een leerling geld terugbetaal omdat niet alle uren nodig waren!

WORDT ER GEROOKT IN DE AUTO?

NEE! Zowel jij als ik roken niet in de auto!

KAN IK ERGENS ANDERS OPGEHAALD OF AFGEZET WORDEN?

Ja hoor! Op school, werk of op station Hoofddorp of Nieuw-Vennep is geen probleem. Het moet wel een beetje in de buurt zijn natuurlijk.

MAG MIJN VADER/MOEDER/VRIEND/VRIENDIN EEN KEER MEE?

Jazeker, het is hartstikke leuk om jouw vorderingen eens aan een ander te laten zien en daarom is een passagier van harte welkom.

ALS IK EEN PAKKET NEEM EN IK MAAK HET NIET AF……………?

Dan betaal ik je de niet gereden lessen gewoon terug!

IK WIL GRAAG SNEL MIJN RIJBEWIJS, KAN DAT?

Verkorte opleidingen van 2,4,6 of 8 weken behoren tot de mogelijkheden. We plannen de benodigde lessen in de beschikbare tijd in.

WANNEER MOET IK MIJN THEORIE HALEN?

Het is belangrijk dat je de theorieregels kent, dus begin vroeg met leren. Het is raadzaam om ruim voor je praktijkexamen het theoriecertificaat te halen. Dit certificaat is 18 maanden geldig.

OP WELKE LEEFTIJD KAN IK BEGINNEN MET RIJLESSEN?

Op je 16e mag je theorie examen doen. Als je 16,5 jaar bent mag je beginnen met lessen. Op je 17e mag je afrijden. Als je geslaagd bent, mag je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van je coach rijden. Je mag 5 personen aanwijzen die je kunnen coachen. Als je 18 bent mag je zelfstandig de weg op! Vragen? Stuur een E-mail!

MOET IK EEN AFGEZEGDE LES DOORBETALEN?

In beginsel moet bij de meeste rijscholen een les die binnen 48 uur (Bovag-norm) afgezegd wordt doorbetaald worden.

Ik hanteer minimaal 24 uur van te voren afzeggen. Uitgezonderd zwaarwegende redenen, natuurlijk. Met wat flexibiliteit van jouw en mijn kant, komen we er over het algemeen best uit. Zo kan het ook wel eens voorkomen dat een les verplaatst wordt zodat een ander (of jij) toch kan rijden zonder te hoeven doorbetalen.

Ontwikkeld door VLEX-IT